کسب و کار خدماتی نیاز کلان شهر ها
کلان شهر های بزرگ به علت جمعیت زیاد همواره نیاز به خدمات فراوان و متنوعی دارند از طرفی دولت توانایی رسیدگی آنها در کوتاه را ندارد و برای مدیریت نیاز های شهری باید بستر سازی کرد. دولت و شهرداری از استارت اپ های خدماتی حمایت های ویژه می کنند چراکه با اندک هزینه ای رضایت مردم را کسب کرده اند.
استارتاپها هر روزه یکی از نیازهای جامعه را شناسایی و آنرا به شیوه ای نوین برطرف می کنند و این دلیل اصلی محبوبیت استارتاپهایی نظیر کار از منزل و تاکسیهای انلاین است. استارتاپها می توانند در تمامی موضوعات و نیازهای جامعه نفوذ پیدا کرده و ضمن ایجاد ارزش افزوده و اشتغال، چالشهای جامعه را با طرحی نو حل کنند .
ستاری به ظرفیت بالای استارتاپها تا رشد 50 برابر در سال در کنار ایجاد اشتغال اشاره کرد و گفت: هر کدام از این شرکتها می توانند رشد 10 درصدی هفتگی را که رشد معمول یک استارتاپ است رقم بزند؛ این در حالی است که یک واحد بزرگ تولیدی در بهترین شرایط می تواند در طول یک سال چنین رشدی را تجربه کند.
از کار از منزل تا استارتاپ آچاره و اوبار
استارتاپهای کار از منزل یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین استارتاپها هستند که کمک می کنند افراد صاحب تخصص با کار از منزل پروژه های برونسپاری را انجام دهند.
اما هر روزه شاهد پا گرفتن استارتاپهای نویی هستیم که هدفشان اشتغال زایی و رفع نیاز مردم است. معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این راستا از دو استارتاپ خدماتی از شرکت دانش بنیان ساناگسترسبز با نام آچاره و اوبار بازدید کرد.
“آچاره” هدفش رفع دغدغههای مربوط به خدمات منزل برای مشتریان و ایجاد تحول در زمینه خدمات منزل است؛ بر پایه ی این زیرساخت، بسیاری از کسانی که توانایی انجام کار فنی دارند ولی به دلیل نبود سرمایه قادر به معرفی خود و ارتباط با مشتری نهایی نیستند، میتوانند از طریق آچاره مشغول به کار شوند.
همچنین مشتریان خدمات میتو انند خدمات مورد نیازشان را از طریق این استارتاپ و با کیفیت بالاتری نسبت به میانگین کیفیت خدمات سنتی دریافت کنند.
به عبارتی این استارتاپ بستری برای پیوند نیروهای نظافتی، پرستاری، باغبانی، تعمیراتی و تاسیساتی و مشتریان این خدمات در هر زمان و مکان فراهم کرده است.
آچاره توانسته در حوزه ی خدمات، با ایجاد 100 هزار موقعیت شغلی تا پایان سال 97 افراد بسیاری را مشغول به کار کند.
“اوبار” هم استارتاپ خدماتی دیگری است که با راه اندازی یک شبکه ی ترابری، سعی کرده است تا جدیدترین فناوریهای پردازش داده و اطلاعات را در بازار قدیمی حمل ونقل بین شهری به کار گیرد.
این استارتاپ برای نخستین بار در کشور با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی و پیادهسازی سیستم Machine learning قیمت دهی هوشمند را وارد صنعت حمل کالا کرده است. در حال حاضر 30 هزار راننده ماشین سنگین و چهار هزار مشتری شامل شرکتها، کارخانهها و تولیدیها در شبکه اوبار عضو هستند.